Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Звіт за результатами проведення громадського обговорення питання щодо присвоєння Мар’янівському ліцею Мар’янівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області імені Віктора Погрібного

Date: 13 грудня 2021 о 11:31, Refreshed 17 грудня 2021 о 17:24
149 views

Відповідно до Закону України №4865–VI від 24.05.2012 р. «Про присвоєння юридичним особам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 р. №989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, за ними закріплених, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» з 22 вересня по 22 листопада 2021 року було проведено громадське обговорення питання щодо присвоєння Мар’янівському ліцею Мар’янівської сільської ради імені Віктора Погрібного.

Організатором проведення громадського обговорення виступила адміністрація закладу, яка своїм рішенням від 22.09.2021 р. визначила термін проведення громадського обговорення. Інформаційне повідомлення про  проведення громадського  обговорення було розміщено на  офіційному сайті Мар’янівського ліцею за посиланням https://mar-zsh.e-schools.info/news/210039  22 вересня 2021 року.

Громадське обговорення відбувалось протягом зазначеного періоду у таких формах:

  • Засідання круглого столу - зустріч вчителів, учнів, працівників ліцею, громадськості з письменниками і поетами Кіровоградщини, членами літературного об’єднання «Степ» 28 жовтня 2021 року (детальніше на https://mar-zsh.e-schools.info/photoalbum/103997), учасники якого підтримали пропозицію щодо присвоєння ліцею ім'я Погрібного Віктора Олексійовича;
  • Засідання педагогічної ради Мар'янівського ліцею 12 листопада 2021 року, члени якої підтримали ініціативу про присвоєння нашому навчальному закладу ім'я Віктора Погрібного;
  • Листування з державними, комунальними та громадськими організаціями (детальніше на   https://content.e-schools.info/mar-zsh/library/Листи_підтримки.pdf);
  • Традиційна «Година пам′яті» – експозиція обласного краєзнавчого музею Сторінки життя і творчість Віктора Олексійовича Погрібного для учнів Мар’янівського ліцею (детальніше на https://mar-zsh.e-schools.info/photoalbum/110127);
  • Електронні консультації - обговорення на сайті Мар’янівського ліцею за посиланням (детальніше на https://mar-zsh.e-schools.info/pages/gromadske-obgovorennja), до якого долучилися:

Соломина Ірина Анатоліївна: Справжній патріот, сподвижник великих справ на малій Батьківщині, В. О. Погрібний заслуговує на те, щоб його ім'ям було названо навчальний заклад, який у далеких 50-их роках XX століття відкрив для нашого відомого земляка нові обрії.

Руденко Валентина Олександрівна: Особисто була знайома з Віктором Олексійовичем.  Як депутат сільської ради кількох скликань, знаю, що він ніколи не стояв осторонь проблем нашої громади. Підтримую ініціативу про присвоєння нашому навчальному закладу ім'я Віктора Погрібного, який доклав чимало зусиль для розвитку нашої громади, дуже цінував хвилини спілкування із простими сільськими дітьми, неодноразово запрошував до себе на гостини у батьківську хату, де звучало його поетичне слово, лунав дзвінкий дитячий сміх, велася невимушена довірлива розмова.

Кислякова Вікторія Федосіївна: Ініціативу про присвоєння Мар'янівському ліцею ім'я Віктора Погрібного підтримую, адже це однозначно почесно. Завжди шанував, підтримував, возвеличував рідну мову, рідний край.

Шеремет Галина Павлівна: Я виросла і працюю все життя на землі, де народився і виріс Віктор Олексійович Погрібний. Глибоко патріотичний, чесний із собою та іншими. Підтримую пропозицію про присвоєння ліцею ім'я Погрібного Віктора Олексійовича.

Катана Валентина Дмитрівна: Мар'янівський ліцей імені В. Погрібного. Підтримую, думаю, що це почесно для нашого навчального закладу і заслужено Людиною з великої букви, яким був наш земляк, український поет, прозаїк, публіцист, сатирик, громадський діяч.

Ліщинська Тетяна Олександрівна: Хочу підтримати ініціативу щодо присвоєння Мар'янівському ліцею ім'я Віктора Погрібного, який з 2009 року є Почесним жителем нашого села. Людина творча і неординарна, справедлива і принципова, талановита і безкомпромісна - своїм життям і поглядами приклад для майбутньго покоління.

Вербовіцька Наталія Валеріївна: Підтримую пропозицію присвоєння Мар'янівському ліцею імені Віктора Погрібного. Для учнів дуже важливо мати приклад для наслідування. Ім'я Віктора Погрібного повинне не просто стосуватись нашого ліцею, а й бути його частиною!

Бєлошевська Дар'я Миколаївна: Приєднуюся і підтримую ідею про присвоєння Мар'янівському ліцею імені Віктора Погрібного. Прекрасна людина, публіцист, прозаїк, поет. Людина з великої літери, яка підтримувала й звеличувала українсько мову, слово. Для нашої громади дуже важливо мати заклад, який буде нести ім'я гідної людини. На нього казали "син степу", хто ж як не ми, люди з села, школа з села, прославимо це.

Вербовіцька Оксана Станіславівна: Він наш земляк, і кому як не нам увіковічити пам'ять про нього саме таким чином. Це талановитий чоловік, який залишив нам безліч творів, україномовних та патріотичних, творів, що навчають любити всією душею, бути вірними та чесними. Він писав про народ, про людей, поміж яких жив. Ми і є ці люди. Навчатись та працювати в Мар'янівському ліцеї імені Віктора Погрібного буде честю для всіх нас.

Всі виступаючі позитивно висловились  з приводу присвоєння Мар'янівському ліцею імені Віктора Погрібного

Підтримка ініціативи щодо присвоєння Мар’янівському ліцею Мар’янівської сільської ради імені Віктора Погрібного висловлена в листах:

  • Директора департаменту освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації Лещенко Ельзи  про підтримку ініціативи колективу Мар’янівського ліцею щодо присвоєння закладу імені Віктора Погрібного - поета, публіциста, заслуженого журналіста України, громадського діяча (лист №35-13/3250/0.35 від 03.12.2021 р.);
  • Кіровоградського обласного літературного обладнання «Степ» ім. В. Погрібного, члени якого підтримали присвоєння Мар’янівського ліцею імені Віктора Погрібного – поета і письменника, видатного земляка, засновника і організатора «Музейно-природного заповідника «Тобілевичі» (лист №7-С від 19.11.2021 р.)
  • Комунального закладу «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського», колектив якого підтримав ініціативу присвоєння Мар’янівському ліцею імені Віктора Погрібного – заслуженого журналіста України, знаного поета, публіциста, громадського діяча. Присвоєння імені Віктора Погрібного навчальному закладу в якому він навчався, сприятиме збереженню літературної спадщини, та продовженню його справи (лист №727 від 04.11.2021 р.)
  • Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є Маланюка, колектив якої підтримав ініціативу присвоєння Мар’янівського ліцею імені нашого видатного земляка Віктора Олексійовича Погрібного (лист №387/01-23 від 04.11.2021 р.)

Учасники громадського обговорення одностайно підтримали ініціативу щодо присвоєння Мар’янівському ліцею Мар’янівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області імені Віктора Погрібного.

ПОГРІБНИЙ Віктор Олексійович — поет і письменник, громадський діяч. Заслужений журналіст України. Нагороджений орденами «Знак Пошани», «За заслуги», медаллю «За трудову відзнаку»; Почесними грамотами Національної спілки журналістів України, Національної спілки письменників України та її Почесним Знаком. Член Національної спілки журналістів України, Національної спілки письменників України.

Віктор ПОГРІБНИЙ присвятив життя вихованню у підростаючого покоління поваги до рідного краю, збереженню рідної мови, відродженню духовних і морально-етичних цінностей.

Таким чином, передбачена Законом України від 24.05.2012 року №4865-VI «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та Постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 року №989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питання про присвоєння юридичним особам імен фізичних осіб організаторами громадського обговорення витримана.

Протоколи громадського обговорення у формі засідання круглого столу та педагогічної ради щодо присвоєння Мар’янівському ліцею Мар’янівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області імені Віктора Погрібного додаються.

Директор Мар’янівського ліцею                                   Олексій РУДЕНКО

Comments:
Only authorized users can leave comments.