Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Новини

Дізнавайтесь новини освіти, організації навчально-виховного процесу в НУШ, державної підсумкової атестації, ЗНО, дистанційного навчання в умовах карантину. Знайомтесь з новинами ліцею та класів. Їх тематика віддзеркалює проблеми шкільного життя: навчання, досягнення у олімпіадах та конкурсах, дозвілля, творчість, спортивні рекорди, предметні конкурси, репортажі, участь в громадському житті школи. Оберіть теми, які цікавлять Вас найбільше, налаштуйте регулярність повідомлень та отримуйте оновлення електронною поштою.

До Дня вишиванки

20 травня 2020 о 16:34 | Катана В. Д. | немає коментарів

30 травня пролунав у нашій школі Останній дзвінок. Ми дуже раді, що вже майже у 4 класі.

2 червня 2019 о 10:45 | Катана В. Д. | немає коментарів

23 листопада у школі відбулись тематичні заходи щодо вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років, метою яких було формування в учнів щирих людських почуттів, співчуття до трагічної долі рідного народу, громадянської відповідальності за його майбутнє. Учні 8-11 класу взяли участь в уроці-реквіємі "Згадайте нас, бо ми колись жили". Увазі учнів було запропоновано перегляд документального відео зі спогадами очевидців страшного голоду. В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями: опухлі і замучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі. У ході заходу учитель історії також розповіла учням про зловісний закон "П'яти колосків".

Учні 5-11-х класів взяли участь в акції "Свічка пам'яті". Напередодні, члени учнівського самоврядування виготовили "Панно пам'яті про Голодомор": картографічну територію України, зафарбовану в темний колір, що символізує трагічні події Голодомору 1932-1933 років та символічні помаранчеві вогники і жовті колоски. Ці колоски та вогники нагадують нам, що ми не маємо права забути мільйони жертв Голодомору. Школярі прикріплювали їх на панно, таким чином віддаючи належне жертвам страшного лихоліття.

27 листопада 2018 о 14:32 | Малащенко Н. А. | немає коментарів

Булінг – серйозна та вкрай гостра проблема сучасності.
Сьогодні серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми один до одного.

Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг. Булінг у перекладі з англійської – хуліганити, грубіянити, визначається, як утиск, цькування, дискримінація. Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей. Виділяють 4 головні компоненти булінгу: агресивна і негативна поведінка; здійснюється регулярно; відбувається у відносинах, учасники яких мають неоднакову владу; така поведінка є навмисною.
З учнями були проведені: вправа «Метод розтановки сил», перегляд відеороликів про булінг, обговорення теми Булінг, гра «Це булінг?», робота з формулою «stop-talk-walk», гра «Павутинка». Було обговорення, шо саме називають булінгом, як його розпізнати і що робити в складних ситуаціях, та звертатися за допомогою до дорослих(вчителів, батьків).
Всі діти були активні, вступали в діалог, у кожного учня була нагода виразити своє ставлення щодо розглянутого питання.

23 листопада 2018 о 14:35 | Малащенко Н. А. | немає коментарів

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.
Протягом листопада в Мар'янівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувались заходи щодо вшанування Героїв Майдану: виховні години та години спілкування на тему: «Наш дух не зламати, свободу не вбити», тематичні виставки літератури в бібліотеці, конкурс відео презентацій на тему: «Я і Революція Гідності», конкурс малюнків на тему: «Ми – діти України».
Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.
Слава Україні! Героям слава!

21 листопада 2018 о 14:27 | Малащенко Н. А. | немає коментарів

31 червня у Мар'янівській ЗШ відбулося урочисте відкриття табірної зміни пришкільного табору відпочинку "Мрія". До його відкриття готувалися довго і натхненно. Майбутні вихователі табору готували цікаві заходи, конкурси, ігри для дітей. І ось звуки музики сповіщають про початок роботи табору. Директор школи Руденко Олексій Анатолійович та начальник табору Шеремет Галина Павлівна привітала учнів зі святом та побажала усім активного і безпечного відпочинку, доброго настрою, творчої та плідної співпраці вихователів та дітей. І вихованці табору розпочали зміну "Мрія" з безліччю цікавих завдань, дивовижних подорожей, веселих стартів, занять за інтересами та ігор.

От скінчились уроки, скінчилось навчання,
Розставання надходить нам час.
І звучать найщиріші і милі вітання
Й побажання найкращі для нас.
На лінійку зібралась уся наша школа
Й пролунає останній дзвінок.
І проляжуть дороги аж за виднокола,
В серці лишиться кожен урок.
Стільки років ми стежку до школи топтали
І по снігу й по щедрій росі.
В рідній школі росли і знання здобували
І дружити навчилися всі.
А тепер, ніби птахи, гніздо покидаєм,
Щоб пізнати життя й дивосвіт.
Прощавай, рідна школо, ми вже відлітаєм —
Нам бентежних сімнадцять літ!
Тут лишаєм дитинство і спогади чисті.
І йдемо в невідомі світи.
Рідна школо! По доброму і урочисто
Рідним вогником з вікон світи!
Ми виходимо звідси вершини долати
Та робити нові відкриття.
Рідна школо! Ми будем тебе пам’ятати
Кожен день, кожен раз — все життя!

Калейдоскопом цікавих конкурсів відзначився цьогорічний фінал предметних тижнів "Учень року - 2018"! 18 травня запам'ятається дванадцятьом учасникам піднесеним настроєм та хвилею радісних емоцій, отриманих від участі у випробуваннях. І ось, нарешті, довгоочікувані результати - І місце виборола учениця 10 класу Тістечок Аліна, ІІ - Андрійчук Даніїл (8 клас), ІІІ місце учениця 7 класу Торчило Валерія. Вітаємо переможців і бажаємо подальших досягнень в основному труді - накопиченні нових знань!

Усе навколо завмирає,
Коли вдягаю вишиванку.
Лиш серце радісно палає,
Мов промінь сонця на світанку.
Коли вдягаю вишиванку,
Немов в любові признаюся
Своїй країні ніжно й палко,
Вдягну і Господу молюся.
За мир та спокій в Україні!
Щоб вишивані візерунки
У долю кожної родини
Внесли приємні подарунки!

Вічним сном воїн спить,

Спить герой у землі,

Спить солдат у імлі,

Він лиш двадцять прожив,

Він страждав і любив,

І життя цінував...

7 травня для учнів нашої школи кожного року особливий день. 31 рік тому саме в цей день 1987 року в Мар'янівку прилетіла сумна звістка, яка приголомшила всіх: у далекому Афганістані загинув наш земляк Іван Винник.

У тій страшній війні полягло 15 тисяч солдат, з них 3,5 тисячі - жителі України. Ці молоді юнаки не ховались від своєї долі і виконували свій солдатський обов'язок до кінця. Хто знає, ким би вони стали і чим би збагатили свій народ - музичними творами, великими науковими відкриттями чи просто чесним життям... Скільки матерів оплакали своїх синів, скільки залишилось молодих вдів і скільки дітей не пізнали радості спілкування з найріднішими людьми, не відчували теплої долоні батька...Підсумки будь-якої війни підводилися тяжко. А ще важче говорити про наслідки такої війни, в якій довелося брати участь нашим юнакам, яким би ще жити й жити. Вічна пам'ять вам!!!

Рій "Степовий"
Наше гасло: "Степ та воля - козацькка доля"
Ми патріоти молодого покоління
Плекатимемо пам'ять всі сумлінно,
Тому і захопилися ми грою.
Що зветься гордо "Соколем Джурою".
Як завжди з перспективою у серці
Ми за мир в країні нашій нині!
Слава Україні! Героям Слава!
Слава нації! Смерть ворогам!
Україна понад усе!

26.04 учениця нашої школи, Татар Ангеліна, побувала в півфіналі "Shakespeare competition" та потрапила до фіналу!

26 квітня 2018 року – роковини Чорнобильської катастрофи. Аварія, що сталася на атомній електростанції в квітні 1986 року, залишається найдраматичнішою та найважчою за своїми наслідками катастрофою в сучасній історії. Вона і зараз впливає на життя мільйонів людей. Її масштаби могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії. Ризикуючи своїм життям та здоров'ям, вони виконали свій обов'язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.
Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.

Загальношкільна лінійка-відкриття в Мар'янівській ЗОШ І-ІІІ ступенів по Тижню безпеки життєдіяльності із цивільного захисту. Тренувальне заняття "Відпрацювання практичних дій і умінь учнів у разі оголошення екстремальної ситуації. Переглянути відео можна за посиланням.

Шекспірівські читання