Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Тиждень знань пожежної безпеки «Добрий і злий сірничок!»

Date: 3 листопада 2021 о 12:38
114 views

Найвищими цінностями суспільства є життя і здоров’я дітей. Щоб дитина розвивалася гармонійно, була життєрадісною, виростала повноцінним громадянином, вона повинна бути насамперед здоровою морально і фізично.

Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє. Адже з кожної маленької дитини колись виростуть дорослі люди, а потім – батьки, які будуть передавати свої знання та вміння наступним поколінням.
У нашому прогресивному сьогоденні обізнаність дітей правилам пожежної безпеки вкрай важлива. Тиждень знань Пожежної безпеки «Добрий і злий сірничок» проводиться для того, щоб діти знали, як поводитися в екстремальних ситуаціях, розрізняти поняття «безпека» і «небезпека».
Тому на педагогічний коллектив Марянівського ліцею покладається відповідальність за цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя. Педагогічний колектив ліцею приділяє особливу увагу навчанню дітей правилам пожежної безпеки. Ознайомлювати учнів з Правилами пожежної безпеки педагоги починають з перших днів навчання, в умовах закладу. Оптимально діяти в різноманітних надзвичайних та екстремальних ситуаціях, надавати першу медичну, само- та взаємодопомогу можна навчити тільки застосовуючи різноманітні форми та методи виховної роботи, у тому числі інтерактивні, практичні, проблемно-пошукові тощо.
Відповідно до тематики Тижня в ліцеї були проведені загальні заходи, а саме: зустріч з випускницею нашого ліцею Аліною Сергіївною Бакай (Куц), яка познайомила учнів з пожежно-рятувальною технікою та діями рятувальників при пожежі, рятувальники влаштували для дітлахів показовий виступ і розповіли про те, як несуть службу в пожежно-рятувальних підрозділах. Найбільше захоплення викликав пожежний автомобіль, де учні спробували посидіти за кермом та повністю роздивитися всі його складові. Учням показали апарат захисту органів дихання та зору, в якому рятувальники працюють у задимленому середовищі. Діти захопленими вигуками супроводжували демонстрацію подачі води. Відбулася спортивна естафета на звання «Кращий рятівник школи», де учні якнайшвидше повинні були одягнути костюм рятівника. Такі змагання формують уміння та навички діяти у надзвичайних ситуаціях, надавати першу медичну допомогу, дає уявлення про те, що треба вміти майбутньому рятівнику. Не забули працівники ДСНС нагадати дітям про небезпеку, яку несуть у собі вибухонебезпечні предмети минулих воєн та пояснили основні правила безпечної поведінки при виявленні небезпечних знахідок. Спілкування з рятувальниками було дуже цікавим, пізнавальним і залишило чимало нових знань, вражень і позитивних емоцій;,
Comments:
Only authorized users can leave comments.