Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

наказ про підсумкове оцінювання та оформлення шкільної документації

Date: 27 травня 2020 о 09:04
209 views

До уваги вчителів, класних керівників та здобувачів освіти Мар'янівської ЗШ!

НАКАЗ ДИРЕКТОРА

МАР’ЯНІВСЬКОЇ  ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ

МАЛОВИСКІВСЬКОЇ РАЙРАДИ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

04. 05. 2020 Р.

№ 62

Про проведення підсумкового оцінювання,  та оформлення шкільної документації

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України №01/9-213 від 16.04.2020року «Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 навчального року», з метою запобігання поширеної корона вірусної хвороби (СОVID -19), у межах академічної автономії, визначеної частинами третьою та четвертою статті 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту», на підставі ухвали педагогічної ради школи від 06 травня 2020року (протокол №4),

НАКАЗУЮ:

  1. З метою запобігання коронавірусної хвороби (СОVID - 19), у межах академічної автономії, визначеної частинами третьою та четвертою статті 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту», продовжити освітній процес в умовах використання технологій дистанційного навчання до 29 травня 2020 року.
  2. Усім педагогічним працівникам додатково опрацювати лист Міністерства освіти і науки України від 16.04.2020р. №1/9-213 «Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020н.р.», забезпечити його виконання.
  3. Графік підсумкового оцінювання навчальних досягнень учнів школи за 2019-2020н.р. з використанням технологій дистанційного оцінювання затвердити (Додаток 1). Для ознайомлення учнів та їх батьків графік розмістити на сайті школи.
    1. Встановити тривалість контрольних перевірочних робіт до 45 хв.:
    2. Повідомляти здобувачів освіти (батьків) про:
      1. Час розміщення завдань завчасно – за день до проведення контрольної роботи.
      2. Термін подачі виконаної роботи в електронному вигляді – 2 год. після розміщення завдань.
      3. Для учнів, які не мають засобів електронної комунікації, встановити кінцевий термін подання учителям письмових робіт до 25 травня 2020 року через класного керівника.
  4. Класним керівникам: заповнити списки у класних журналах (паперових), необхідних для завершення навчального року.
  5. Відтермінувати завершення заповнення шкільної документації, зокрема класних журналів у друкованому вигляді, до 01 червня 2020 р.;
  6. Вчителям-предметникам під час карантину:
    1. виставлення оцінок та зазначення тем здійснювати відповідно до безпосередньо проведених навчальних занять у дистанційному режимі через електронні засоби: журнали та щоденники;
    2. у електронному журналі на сайті школи зміст уроків потрібно записувати відповідно до календарно-тематичного планування згідно з розкладом, фіксувати навчальні заняття, що були фактично проведені, зазначати тематику навчального матеріалу, домашніх завдань, а також форми роботи: дистанційні онлайн-консультації, відеоуроки, скайп-конференції, тестування, телевізійні уроки, якщо виконання освітніх програм здійснюється із використанням технологій дистанційного навчання;
  7. Вчителям-предметникам у класних журналах забезпечити фіксацію освітнього процесу їх заповнювати після послаблення карантину з 1 червня 2020 р.:
    1. заповнення журналів провести відповідно до  індивідуального графіку школи;
    2. у класному журналі із зазначенням дати відповідно календарно-тематичного плану фіксувати усі навчальні заняття, що були фактично проведені за безпосередньої участі здобувачів освіти;
    3. У класному журналі на правій сторінці після 11 березня 2020 року зазначити:
      1. у одному рядку без порядкового номеру та дати Дистанційне навчання;
      2. нижче наступний номер уроку, дату проведення;
      3. у колонці «Зміст уроку» тематику навчального матеріалу;
      4. у колонці «Завдання додому» запис домашніх завдань, а саме: переглянути навчальне відео, створити опорний конспект, виконати інтерактивні вправи, опрацювати параграф підручника, виконати тестові завдання, також зазначаються форми роботи, освітні ресурси, які були використані під час дистанційного навчання.
      5. Усі записи до класного журналу переносяться із електронних журналів.
    4. У класному журналі на ліву сторінку предмету переносяться оцінки із електронного журналу, при цьому:
      1. учитель використовує при підсумковому оцінюванні поточне оцінювання навчальних досягнень учнів зафіксоване в період навчання за дистанційними технологіями під час карантину в електронному журналі;
      2. на підставі поточних оцінок та контрольних робіт виставляються тематичні;
      3. якщо контрольні роботи проводилися у формі тестувань, відповідно те ж саме фіксується і в змісті (контрольне тестування);
      4. семестрове оцінювання здійснюється на підставі тематичного оцінювання, здійсненого під час другого семестру протягом січня-березня (до 11 березня) та тематичного оцінювання дистанційного навчання;
      5. річне оцінювання здійснюється за результатами семестрових оцінок з урахуванням результатів оцінювання в першому семестрі, січні-березні 2020 року та результатів навчання з використанням дистанційних технологій у період карантинних обмежень;
    5. Семестрове  оцінювання  тих  учнів,  які  не виходять на зв’язок під час карантину має формуватися з урахуванням очного навчання до впровадження карантинних обмежень. Може виникнути питання щодо відсутності оцінок та неможливості виставити тематичну. У такому разі необхідно діяти відповідно до традиційних правил. Якщо учень не навчався впродовж карантину та не має оцінок, необхідно класному керівнику обов’язково визначити причини відсутності дитини. Якщо вони поважні, то вчитель може поставити «н» на предметних сторінках, а на сторінках відвідування позначити «п/п». Тематична ставиться «н/а» і не враховується під час виставлення семестрової.
    6. Учителям зважено і неформально підходити до виставлення оцінок за семестр учням, які з вагомих причин не змогли навчатися дистанційно і пропустили більшість навчальних занять під час карантину.
    7. Якщо учень не має інших технологій, то і звичайний телефонний зв’язок може слугувати інструментом для взаємодії між учителем та учнем.
    8. Якщо технічні можливості не дозволяють провести оцінювання навчальних досягнень учнів дистанційно, то учням слід запропонувати завдання на паперових носіях.
    9. Оцінку за зошити слід виставляти  на основі завдань, які учень виконував та надсилав фотокопії учителю для перевірки й оцінювання.
    10. Тематичні оцінки за роботи, які проведені в умовах дистанційного навчання, записуються в журналі без зазначення дати їх проведення.
    11. Учням, які не виконали жодну дистанційну роботу, ігнорували заняття при проведенні дистанційне оцінювання тематична ставиться «н/а» і враховується під час виставлення семестрової, зниженням її орієнтовно на 1 бал.
    12. Учням, які активно працювали під час дистанційного навчання, виконували усі обов’язкові самостійні, контрольні, практичні роботи при проведенні дистанційне оцінювання враховується під час виставлення семестрової, підвищенням її орієнтовно на 1 бал.
    13. Учням, які періодично працювали під час дистанційного навчання, виконували частину обов’язкових самостійних, контрольних, практичних робіт при проведенні дистанційне оцінювання не враховується під час виставлення семестрової.
  8. Щодо заповнення сторінки «Облік відвідування», то потрібно поставити дати, коли відбувалося навчання учнів.
  9. Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 463 від 30.04.2020 «Про звільнення від проходження Державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році» учнів 4-х та 9-х класів необхідно звільнити від ДПА, а в журналі після річної оцінки у графі «ДПА» зробити запис «звільнений (а)», скорочено – зв.
  10. При заповненні журналів за графіком, встановленим адміністрацією закладу освіти, узгодити із заступником директора проблемні моменти і лише після цього приступати до заповнення журналу.
  11. заповнити класні журнали згідно календарно-тематичних планів та проведених уроків з використанням технологій дистанційного навчання ( за період з 12 березня по 30 травня 2020 року).
  12. Класним керівникам заповнити зведений облік навчальних досягнень учнів, зведену таблицю руху учнів класу. Табелі навчальних досягнень здобувачам освіти 3-8 та 10 класів вручити у вересні 2020 р., а їх копії в електронному варіанті надіслати до 10 червня ц.р.
  13. Провести  засідання педагогічної ради з порядком денним:
    1. Про перевід учнів 1-8 та 10 класів до наступник класів.
    2. Про нагородження учнів 1-8 та 10 класів Похвальним листом «За високі досягнення у навчанні»
    3. Про випуск учнів 9 класу та видачу свідоцтв про здобуття базової середньої освіти до 15.06.2020р. Початок о 9.00 год
  14. Систематизувати матеріали уроків школи-онлайн, інших ресурсів, власних методичних напрацювань та розмістити їх на власних гугл дисках для проведення узагальнюючого повторення і оцінювання навчальних досягнень учнів у вересні 2020 року. До 30.06.2020р.
  15. Заповнення додатків до свідоцтв про базову загальну середню освіту випускникам 9 класу у графі про державну підсумкову атестацію зробити запис «звільнений (а)» 8-12.06.2020р.
  16. Видача свідоцтв про базову загальну середню освіту. 15-16.06.2020р.
  17. Організація і проведення пробного ЗНО протягом 15-17.06.
  18. Проведення поточних ремонтів навчальних кабінетів, класних кімнат, допоміжних приміщень. травня –липня 2020 р.
  19. Організація і проведення ЗНО протягом 25.06.-17.07.
  20. Виписка додатків до свідоцтв про повну загальну середню освіту, вручення документів. Онлайн – випускний вечір 25.07-30.07.
  21. Прийом документів до 1 класу школи згідно Умов прийому до Мар’янівської  школи на 2020-2021н.р. (умови прийому розміщені на сайті школи) з 01.06. по 14.06.2020 р.
  22. Зарахування учнів до 1 класу школи 15.06.2020 р.
  23. Флеш-моб до Дня вишиванки (онлайн) 21.05.2020 р.
  24. Забезпечити роботу колектив школи згідно вимог карантину (виконання протиепідемічного режиму (маски, дезінфектори, соціальна відстань), недопущення скупченості людей, дезінфекція приміщення).
  25. Масові заходи із залученням учасників освітнього процесу (останній дзвоник, випускний вечір проводитись не будуть).
  26. Копію наказу помістити на сайті школи. Пам’ятаємо, що навчальні досягнення кожної дитини можуть бути доступними лише для її батьків або законних представників.
  27. Підготувати та провести онлайн-свято останнього дзвінка та дня захисту дітей 01.06.2020 р. об 11 год.
  28. Опрацювати освітню програму школи на 2020 -2021н.р. та до виходу у відпустку ознайомити вчителів з проектом тижневого навантаження.
  29. Опрацювати до завершення навчального року проект плану роботи школи на 2020-2021н.р.
  30. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника директора з навчально - виховної роботи Шеремет Г.П.

Директор школи                                        О. Руденко

Додаток 1

до протоколу №4 засідання педагогічної ради школи

від 27 квітня 2020 року

Графік

підсумкового оцінювання навчальних досягнень учнів

Мар’янівської  школи за 2019-2020н.р. з використанням технологій дистанційного навчання

предмет

Пн

Вт

Ср

Чт

Пн

Вт

Ср

Чт.

Пт

Вт

Ср

Чт

Пт

Пн

Вт

Ср

Чт

Пт

квітень

травень

27

28

29

30

4

5

6

7

8

12

13

14

15

18

19

20

21

22

Укр мова

10

5, 6

11

7

8

9

Укр л-ра

7

9, 10

11

5, 6

8

Заруб л-ра

8

11

5

7

6

9

10

Анг мова

7

8

6, 11

10

5

9

Математика

5, 6

Алгебра

11

8

7, 9

10

Геометрія

10

8, 11

7

9

Фізика

11

8

9

10

7

Інформатика

8, 9

10

11

7

5, 6

Астрономія

11

Біологія

7

10

6

9, 11

8

Хімія

7

11

9

10

8

Іст України

10

7

8

5

11

9

Вс Історія

6, 7

8-9

10

11

Правознавство

9

Громад Освіта

10

8

7

Іст Рід Краю

6

Б

Осн Здоров'я

8

9

6, 7

5

Зах Вітчизни

10, 11

Муз м-во

5

6

Худ к-ра

9

8

Фіз-ра

8

9

11

5

10

7

6

Труд н-ня

11

6

7

5

8

9

10

Природознавство

5

Обр м-во

5

7

6

Географія

9

6

7, 10

11

8

Заступник директора школи                       Г. Шеремет

Додаток №3

Графік роботи з електронними журналами педагогічних працівників на період

з 25 травня по 29 травня 2020 року

Дата

Час

Вчителі, що працюють з класними журналами

26.05

9.00 – 11.00

26.05

11.00 – 13.00

27.05

9.00 – 11.00

27.05

11.00 – 13.00

28.05

9.00 – 11.00

28.05

11.00 – 13.00

29.05

9.00 – 11.00

29.05

11.00 – 13.00

Comments:
Only authorized users can leave comments.