Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Рекомендації щодо використання технологій дистанційного навчання

Date: 9 квітня 2020 о 20:33, Refreshed 12 квітня 2020 о 20:24
218 views

Єдиний шлях забезпечення навчання під час затяжного карантину - організація освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання.

Звичайно не всі вчителі готові швидко перебудувати свою роботу, не всі діти та й вчителі мають якісний інтернет-доступ і, на жаль, не всі вчителі вміють на достатньому рівні ним користуватися. Тому, коли як не під час карантину, вчитися технологіям дистанційного навчання.

На жаль і МОН лише запропонувано набір посилань на існуючі дистанційні платформи, які в більшості своїй мають інше призначення. Це так само не дистанційне навчання! Бо знати посилання недостатньо, треба ще вміти ними користуватися і правильно організувати роботу - свою і дітей.

Але наша школа, я сподіваюся, впорається із використанням технологій дистанційного навчання, так як вже раніше досвідчені вчителі працювали через окремі онлайн-платформи, використовували блогосферу, проектне навчання, методики перевернутого класу, тощо.

У 2018 році у школі створено сайт школи на інноваційній платформі https://e-schools.info, який має шкільний сервіс електронних журналів і щоденників, у базовому варіанті (аналогічному по функціоналу паперовим журналам та щоденникам) надаються безкоштовно, інформація про успішність включає в себе оцінки, коментарі до них; нотатки до уроків; домашні завдання із прикріпленими файлами (текст, графіку, презентації, публікації). Використовуючи можливості сервісу, школа має достатньо потужний веб-інструмент для автоматизації навчального процесу, розклад уроків учня і вчителя, персональні сторінки кожного вчителя, класного керівника, класу, блоги вчителів, можливість спілкування всередині школи, засоби комунікації учнів, їх батьків та вчителів.

Використовуючи зазначену платформу організовуємо роботу за технологіями дистанційного навчання.

Так на сторінці Організація дистанційного навчання в умовах карантину (https://mar-zsh.e-schools.info/pages/organixatsija-distantsijnogo- пау^апща) розміщено методичні рекомендації, нормативні документи, накази органів управління освітою та школи з організації дистанційного навчання.

На сторінці Дистанційне навчання (https://mar-zsh.e- schools.info/pages/distantsjne-navchanшa) у сервісі https://padlet.com/ посилання на матеріали розміщенні на блогах вчителів, які створені з використанням сервісів https ://learningapps. org/. https://naurok.com.ua. https://www.youtube.com. https://padlet. com/. сервісів Google, тематичні відеоуроки, презентації з усіх предметів.

На сайті школи також розміщено посилання на блоги вчителів, на відеоуроки, розклад уроків проєкту "Всеукраїнська школа онлайн" https://mar-zsh.e-schools.info/news.

Рекомендую вчителям. надаючи учням матеріали уроків для самостійного опрацювання - зазначати тему, посилання на відео чи презентацію для перегляду, вправи для закріплення знань, творче завдання, посилання на тести для перевірки вивченого та електронну адресу чи вайбер. на які необхідно направити результати роботи для перевірки вчителем. А не просто “прочитай параграфи підручника, дай відповідь на усі запитання після них і виконайте усі вправи”.

А вчителі, які уже мають значний досвід роботи з платформами https://learningapps.org/. https://naurok.com.ua, МійКлас чи подібними. підбирають та розробляють власні завдання для своїх класів - результати виконання яких вчитель отримує онлайн автоматично.

Школа, вчителі та більшість учнів мають доступ до швидкісного інтернету Шторм (50-100 Mb/s), решта учнів має доступ до мобільного інтернету, тому проблеми із онлайн спілкуванням чи як мінімум з обміном повідомленнями можуть бути лише у окремих випадках.

І тоді ці діти звичайно отримають менше годин навчання і, відповідно, - менше знань і, можливо, можуть отримати прогалину в знаннях.

Але на сьогодні уже проводяться щоденні телевізійні трансляції проєкту "Всеукраїнська школа онлайн” на телевізійних каналах: 5 клас - Плюс- Плюс та 112 Україна; 6 клас - ZOOM та News One; 7 клас - ZIK; 8 клас - Індиго та УНІАН; 9 клас - Рада та иА:Культура; 10 клас - иА:Перший; 11 клас - М1; у випадку, якщо якийсь із уроків учнем пропущено, усі вони розміщуються на youtube-каналі МОН за посиланням https://www.youtube.com/channel/UCOR9sMWcZshAwYX-EYH0qiA

Тому для всіх учнів, незалежно від доступу до інтернету, наявності чи відсутності комп’ютера, ноутбука, планшета, смартфона перегляд цих трансляцій є обов’язковим. Рекомендую включати завдання щодо перегляду та виконання завдань цих уроків до занять, які ви розміщуєте на своїх блогах. А класні керівники ще раз доведіть зазначену інформацію до учнів та батьків. Щодо зворотного зв'язку до завдань школи онлайн - це може бути електронна пошта чи Viber вчителя. насамкінець телефонне спілкування.

Comments:
Only authorized users can leave comments.